Laden Trainingen

Transformatieweek

Transformatie door verbindende communicatie in de woestijn

Klinkt dit als muziek in je oren?

  • Je staat te popelen om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen
  • Je wilt de kracht van verbindende communicatie helemaal op je laten inwerken en hier alle tijd voor nemen
  • Je wilt een diepe connectie maken met je innerlijke vuur om daaruit de energie te halen om voor je passie te kiezen
  • Je wilt jouw hoofd en hart lijf op één lijn brengen
  • Je wilt gewoon een week  alles loslaten en herbronnen in een heerlijk decor met authentieke mensen

We ontmoeten elkaar in de luchthaven in België en nemen samen de vlucht richting Sharm El Sheikh. Na een rit van ruim anderhalfuur, houden we halt aan de rand van de woestijn. Hier houdt de westerse beschaving op en begint het echte avontuur. We ruilen het busje in voor een 4×4 jeep en hobbelen verder, dieper de woestijn in. Een half uur later zetten we de blote voeten in het zachte zand.

Een wauw gevoel!

 

transformatie woestijn

zondag 17 november 2024 - zondag 24 november 2024

8:00 - 18:00

Werkwijze

Kracht door eenvoud.

  • Verbindende Communicatie is een methode die ontstaan is uit het concept Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.
  • Het is een eenvoudige methode die kan toegepast worden in eindeloos veel situaties: in familieverband, binnen relaties, als innerlijke monoloog, een gesprek met je buurman, tijdens het werk of bij moeilijke onderhandelingen…
  • Vaak zijn we ons niet bewust van onze manier van spreken en veel van wat we zeggen gebeurt als een automatisme. Vanuit opvoeding of gewoonte hanteren we onbewust een oordelende manier van spreken.
  • We hebben ook nauwelijks geleerd om met aandacht naar iemand te luisteren en er gewoon te zijn voor die persoon. Met verbindende communicatie kan je daar verandering in brengen.

Aanpak

Elke dag hebben we twee sessies waarbij je uitgenodigd wordt om oefeningen te doen vanuit verbindende communicatie. De oefeningen sluiten aan bij de thema’s die je voor jezelf wil aanpakken. We focussen op de vier bouwstenen van verbindende communicatie, maar ook op het duidelijk en krachtig verbindend spreken, de kracht van empathie en het verbindend luisteren, het duidelijk en krachtig ‘nee’ zeggen en hoe te luisteren naar de ‘nee’ van de ander.

Omdat we een hele week met dezelfde groep werken, ontstaan er extra kansen voor het oefenen van interpersoonlijke intelligentie en het leren feedback geven en ontvangen.

Naast de oefeningen in verbindende communicatie zijn er ook lichamelijke oefeningen geïnspireerd vanuit yoga, Chi-gong, shaking & breathing en meditatie. Het geheel wordt aangevuld met een dagelijkse exploratie van de natuur in de Sinaï-woestijn. Elke tocht is anders, van klimmen op stoere rotsen, klauteren door canyons en wandelen in glooiende zandvlakten. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elke gezonde persoon.

Verloop van de reis

We ontmoeten elkaar in de luchthaven in België en nemen samen de vlucht richting Sharm El Sheikh. Na een rit van ruim anderhalfuur, houden we halt aan de rand van de woestijn. Hier houdt de westerse beschaving op en begint het echte avontuur. We ruilen het busje in voor een 4×4 jeep en hobbelen verder, dieper de woestijn in. Een half uur later zetten we de blote voeten in het zachte zand.

Een wauw gevoel!

Waarom verbindende communicatie in de woestijn?

De Sinaï-woestijn geeft een bijzondere inspiratie om aan transformatiewerk te doen. Door zeven dagen na elkaar met verbindende communicatie aan de slag te gaan, kan je op een ander niveau kennis maken met dit bijzondere concept (en met je eigen mogelijkheden). Tussen de oefensessies helpen de stilte, de weidsheid en de oernatuur om te focussen op de essentie die mensen stuurt en bezighoudt. Deze plek is een uniek kader om bepaalde thema’s in het eigen leven verder te verkennen en inspiratie op te doen. Zo kan je vanuit een innerlijke kracht keuzes maken en evolueren naar een betere versie van jezelf.

Hier wordt je niet afgeleid door dagelijkse beslommeringen, dat maakt dat je met bepaalde thema’s aan de slag kan op zijnsniveau. De ervaring van de trainer zorgt ervoor dat je gepaste oefeningen krijgt binnen een veilig kader.

Ontmoet de trainer

Erwin Tielemans

Waarom zou je voor deze trip kiezen?

Deze vakantie vormt een magnifieke combinatie van genieten en leren. We zijn een week weg en er is veel tijd om te ontdekken, om te ontspannen, om verschillende indrukken op te doen, om te bewegen en om te rusten.

Niet alleen word je begeleid door een zorgzame trainer, de levensvreugde van de Bedoeïnen maken ook dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Het heerlijke eten, prachtige kampplaatsen, zachte matrassen en zorg voor je bagage, maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel. In de avond eten we een heerlijke maaltijd en genieten van de prachtige sterrenhemel, de rust, het gezelschap en de natuur rond ons.

Je gaat naar huis met het gevoel dat alles verbonden is en dat ook jij daar deel van uitmaakt.

 

Change your thoughts and you change your world

(Norman Vincent Peale)

Meer info - Inschrijven

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met Desert Soul.
Meer info en een link om in te schrijven vind je hier.