Laden Trainingen

Jaartraject met 9 trainingsdagen & coaching

Expert in verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR-professionals

Herken je dit?

 • Je wil anderen inspireren om helder en respectvol te communiceren vanuit verbindende communicatie.
 • Je wil verbindende communicatie op een naturelle manier kunnen toepassen als leidinggevende, coach, trainer of HR-professional.
 • Je wil als professional met verbindende communicatie aan de slag.
 • Je staat te popelen om verbindende communicatie verder te integreren in jouw professionele context.

Ja?  Heb je zin om expert te worden in verbindende communicatie?

Ben je gebeten door verbindende communicatie en pas je dit al een tijdje toe privé, als HR-professional of leidinggevende in jouw organisatie? Ben je op zoek naar het beheersen van verbindende communicatie op een hoger niveau en heb je honger naar meer diepgang?

Kies dan voor ons jaartraject expert in verbindende communicatie en proef of training of coaching geven in verbindende communicatie de volgende logische stap wordt in jouw carrière. Gaat het je niet zozeer om training geven of coachen van anderen, dan wil je misschien zelf een voortrekker worden van authentiek leiderschap in jouw organisatie.

 

Expert verbindende communicatie jaartraject

donderdag 28 maart 2024 - vrijdag 06 december 2024

9:00 - 17:00

Wat houdt dit jaartraject in?

Tijdens dit jaartraject verken je in de diepte de bouwstenen van verbindende communicatie en leer je ze toepassen in de drie processen (zelfempathie, jezelf verbindend uitdrukken, verbindend luisteren). Je integreert verbindende communicatie in je professionele rol als expert, trainer of coach in jouw organisatie.

In de training ervaar je aan den lijve hoe het is om verbindende communicatie op een inspirerende manier over te brengen. Je krijgt hierbij tips van Erwin, die al 45 jaar training geeft en 20 jaar expert is in verbindende communicatie. Door de enthousiaste aanpak van Stéphanie leer je de vonk voor Verbindende Communicatie aan te wakkeren en krijg je een reeks interessante communicatie ‘hacks’ die je in tal van situaties als coach of als trainer kan gebruiken.

In dit traject ervaar je dat verbindende communicatie bruikbaar is in tal van toepassingsgebieden. Je ontdekt hoe verbindende communicatie een transformerende werking heeft op wie ermee aan de slag gaat.

 • Door alle lagen van het model te kennen en fundering van de tools in de vingers te krijgen, vergroot je jouw kennis en expertise rond elk aspect van verbindende communicatie.
 • Op een ervaringsgerichte manier vul je jouw rugzak met technieken en vertaal je ze op een integere manier in je eigen organisatie of je werk als coach/trainer/expert.
 • Je vergroot je impact met de manier waarop je spreekt, traint en coacht.
 • Je ervaart hoe je jouw carrière verder vorm kan geven als HR-professional, leidinggevende, trainer of coach, op basis van jouw waarden.

Onze aanpak is gebaseerd op de principes van Non-Violent Communication van Marshall Rosenberg en afgestemd op de noden van organisaties. We leggen je ook haarfijn uit welke interessante inzichten dit model versterken en efficiënter maken.

Onze missie is om professionals te inspireren met de principes achter verbindende communicatie, die de motor kunnen zijn om mensen intrinsiek te motiveren, hen talent gedreven te maken en aan te zetten om verantwoordelijkheid op te nemen. Dit lichten we toe vanuit de principes van de zelfdeterminatietheorie. Voor dit laatste krijg je een reeks tools waarmee je in je eigen organisatie aan de slag kunt.

Hoe ziet het programma er concreet uit?

Per seizoen krijg je tijdens een meerdaagse training een impuls waardoor je expert wordt in verbindende communicatie.

Voorafgaand aan de eerste impuls krijg je een korte e-learning om een aantal basisprincipes op te frissen. Hierdoor kan je een vliegende start maken. De vragen die opkomen n.a.v. de voorbereidende e-learning, worden behandeld tijdens de eerste trainingsdagen.

We bieden 9 dagen (in 4 impulsen) van intensieve training aan, gespreid over 2024. De periode tussen de ‘impulsen’ biedt ruimte om de opgedane kennis te vertalen naar jouw eigen context en om te oefenen. Voor de oefeningen in de tussenperiode werken we met leergroepen, die op afstand begeleid worden door de trainers.

Hoe intensief je de leertijd tussen twee impulsen invult, kan je zelf bepalen. De trainers geven telkens een aantal suggesties om bepaalde vaardigheden te oefenen. De tussentijd geeft ook de gelegenheid om oefeningen of cases voor te bereiden, die in de volgende impuls aan bod komen.

We zetten in op maatwerk. Omdat we met twee trainers werken hebben we de mogelijkheid om parallelle oefeningen te begeleiden waarmee we inspelen op wat jij wil leren en oefenen.  Elke vraag en verwachting die jij hebt (over verbindende communicatie ;-)) wordt optimaal behandeld in de beschikbare tijd.

Impuls 1 (3 dagen): Alle bouwstenen van verbindende communicatie

Je gebruikt de bouwstenen al en je ontdekt de diepere lagen en hoe je deze elementen op een naturelle manier integreert. Je vergroot je kennis en expertise om verbindende communicatie in elke situatie te kunnen toepassen op een naturelle manier. Een stevig verankerde, theoretische kennis zorgt voor een kader waarbinnen alle oefeningen nadien passen.

Doelen van de eerste impuls:

 • Je leert op een krachtige manier zelfempathie in te zetten. Je kan elke situatie ontrafelen en betekenis geven vanuit de logica van verbindende communicatie.
 • Je kan elke boodschap op een verbindende en naturelle manier brengen en in contact blijven met jezelf en met de ander.
 • Je leert op een bijzondere manier diep te luisteren ook al zijn boodschappen verwijtend of onduidelijk geformuleerd.
 • Je ervaart hoe je door een combinatie van verbindend luisteren en het geven van feedback anderen kunt helpen om meer grip te krijgen op hun persoonlijke vraagstukken.
 • Je leert hoe je grenzen aangeeft op verbindende manier. En ook hoe je kan omgaan met de ‘neen’ van een ander en tegelijk zorgzaam te blijven voor jezelf.
 • Je vergroot je skills om in dialoog te blijven (combinatie van spreken en luisteren) en ervoor te zorgen dat er ook effectief iets gedaan wordt in lijn met jouw behoeften en die van de ander.

Impuls 2 (2 dagen): Hoe verbindende communicatie gebruiken als coach/trainer/expert

In deze impuls leer je hoe je als trainer anderen begeleidt en inspireert om verbindende communicatie op een doorleefde manier aan te bieden. Je leert hoe je op een verbindende manier communiceert in tal van situaties. Je krijgt feedback en inspiratie van trainers die dit werk al jaren doen.

Doelen van de tweede impuls:

 • Je leert hoe je een workshop of een training in verbindende communicatie in elkaar steekt en begeleidt. Je krijgt en ontwikkelt een reeks oefeningen die aansluiten bij de doelgroep waarvoor je training geeft. Je leert hoe je feedback geeft als trainer.
 • Je leert en ervaart hoe je een coaching traject opzet. Je ervaart aan den lijve hoe het is om gecoacht te worden en om coach te zijn vanuit de principes van verbindende communicatie.
 • Je leert hoe je relaties herstelt na een breuk of conflict.
 • Je oefent in het geven van confronterende feedback. Je kan deze vertalen naar verschillende gespreksvormen in je organisatie (functionerings-, evaluatie-, correctie-, slecht-nieuwsgesprekken…)
 • Je ervaart hoe je met de ‘dansvloer’ van verbindende communicatie werkt. Dit is een krachtige manier waarmee je aan deelnemers duidelijk maakt hoe de verschillende bouwstenen inspiratie geven voor het onderzoeken en beleven van een persoonlijke case of probleem.
 • Je krijgt inzicht in hoe je met levensechte cases kunt omgaan zodat deelnemers ervaren en inzien hoe verbindende communicatie werkt en inspiratie geeft. Je weet hierbij perfect hoe je als trainer het bos door de bomen blijft zien en dit ook weet uit te leggen aan deelnemers.

Impuls 3 (2 dagen): Verbindende besluitvorming

Verbindende besluitvorming is een hands-on methode die mensen en groepen helpt om problemen en uitdagingen te vertalen naar krachtige besluiten, die uitgevoerd worden. De principes van deze aanpak zijn praktisch en toepasbaar in meetings, bemiddeling, team coaching…

Doelen van de derde impuls:

 • Je krijgt een stoomcursus over het concept verbindende besluitvorming. Je leert hoe je op een snelle manier via een aantal stappen een groep begeleidt naar een gedragen besluit. Je leert hoe je knopen doorhakt op een verbindende manier.
 • Je oefent de belangrijkste vaardigheden om als facilitator of als bemiddelaar de tools van verbindende besluitvorming te integreren in realistische cases.
 • Je begeleidt gesprekken waarbij je op een snelle manier tot krachtige besluiten komt.
 • Je leert hoe je anderen de principes van verbindende besluitvorming leert te gebruiken in meetings.

Impuls 4 (2 dagen): Integratie en verdieping op persoonlijk vlak

In de laatste impuls zetten we de kers op de taart met een bijzondere toepassing van verbindende communicatie; het werken rond transformatie… Hierbij leer je hoe je met verbindende communicatie mentale blokkades en beperkende patronen kan oplossen en transformeren naar levensdienendende, constructieve routines en overtuigingen. Verder gaan we in op de persoonlijke leervragen die je nog hebt als deelnemer. Je bepaalt dus zelf welke aspecten je wil verdiepen en oefenen.

Doelen van de vierde impuls:

 • Je kijkt terug op wat de jaaropleiding verbindende communicatie je bracht en welke thema’s je nog verder wil verdiepen.
 • Door de thema’s van de andere deelnemers te horen, ontdek je nog diepere lagen van verbindende communicatie in je rol als expert.
 • Je ervaart zelf (of bent getuige van) hoe verbindende communicatie kan aangewend worden om ‘oud zeer’ en blokkades te verwerken en hoe hierdoor ruimte ontstaat om met meer voldoening in het leven te staan.
 • Je verkent hoe het is om anderen te coachen in een diepgaand transformatieproces.
 • Je bepaalt mee wat je in deze laatste impuls nog wil ervaren en verdiepen.
 • We sluiten de laatste impuls af met een ritueel waardoor je je nieuwe vaardigheden en inzichten consolideert en vertaalt naar jouw praktijk.

Heb je zelf nog andere vragen of leerdoelen?

Deze jaartraining richt zich tot HR-professionals en leidinggevenden of mensen die op korte termijn kunnen doorgroeien naar een leidinggevende rol.

Tijdens de intake pijlen de trainers naar jouw leerdoelen en verwachtingen. Hoe concreter je die weet te benoemen, hoe gerichter de begeleiding zal zijn en hoe sneller je deze kennis in je eigen realiteit zal kunnen toepassen.

Ontmoet de trainers

Stéphanie Reynaert

Erwin Tielemans

Wat kan je verwachten?

 • Persoonlijke intake voor de start van het jaartraject.
 • Voorbereidende e-learning over de bouwstenen van verbindende communicatie vóór de start van het jaartraject, als opfrissing van je kennis.
 • Voorbereidende lectuur aangeleverd door de trainers.
 • 2 bevlogen trainers die ervaring, energie en goesting samenbrengen in een beperkte groep (max. 20 deelnemers).
 • Intervisiesopdrachten in leergroepen tussen de blokken.
 • Inspiratie en rust die uitgaat van de heerlijke locatie: Heerlijckyt van Elsmeren
 • Individuele coachingsessie met de trainers doorheen het traject met aandacht voor jouw persoonlijke vragen en uitdagingen.
 • Certificaat “Expert in verbindende communicatie”

Na dit jaartraject:

Heb je alle tools in handen om trainer of coach te zijn in verbindende communicatie en zo de volgende stap in jouw carrière te zetten. Gaat het je niet zozeer om het trainen of coachen van anderen, dan neem je misschien zelf een voortrekkersrol op als authentiek leider in jouw organisatie.

Voor wie is deze training nuttig?

Ben jij leidinggevende, coach (in spe), HR-professional, consultant of trainer? Wil je zelf training geven in verbindende communicatie op een professionele manier?
Dan bundelt dit jaartraject alle essentiële thema’s rond verbindende communicatie met aandacht voor jouw toepassingsgebied. Je zal merken dat jouw kijk op communicatie en op hoe je in het leven staat een positieve boost zal krijgen.

Praktische informatie

Wat: Jaartraject ‘Experttraining verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR-professionals’

Waar: Heerlijckyt van Elsmeren, Weg op Halen 2 – 3450 Geetbets

Wanneer: telkens van 9u-17u met optie om te overnachten (aanrader)

 • Impuls 1: 28-30/03/2024 (Overnachting 28 en 29/03)
 • Impuls 2: 30-31/05/2024 (Overnachting 30/05)
 • Impuls 3: 10-11/10/2024 (Overnachting 10/10)
 • Impuls 4: 5-6/12/2024 (Overnachting 5/12)
 • e-learning vooraf
 • Tussentijdse intervisie & coaching

Prijs (excl. BTW)

Jaartraject ‘Experttraining verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR-professionals’

Budget (excl. BTW):

 • Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille – Erkenningsnummer Human Matters/Advisory Board for Communication and Didactics: DV.O211827/personeelsmanagement.
 • Inclusief materiaal, e-learning, lunch en avondmaal
 • € 7.425 inclusief 5 overnachtingen met ontbijt op basis van een eenpersoonskamer
 • € 6.812,50 zonder overnachtingen
 • Optie: voorovernachting €100,-

-10%

Vroegboekkorting

De vroegboekkorting bedraagt 10% bij inschrijving voor 28 januari 2024