Colruyt Group

Probleemstelling

De Colruytgroup wordt sinds enkele generaties geïnspireerd door een maatschappelijke missie en negen duidelijke waarden die de processen en de communicatie binnen de groep richting geven. In het vormingsaanbod voor medewerkers komt een brede waaier aan vaardigheden aan bod. Een duidelijke, rechtstreekse en respectvolle communicatie is een centraal thema en het aantrekken van de beste trainers een van de speerpunten van de vormingsdienst.

Aanpak

In 2012 kiest de familie Colruyt ervoor om in te zetten op Verbindende Communicatie. Eerst met de familie, vervolgens met de voltallige directie om nadien het aanbod uit te rollen naar alle medewerkers.

Omwille van de bijzondere effecten van het programma Verbindende Communicatie biedt de Colruytgroup jaarlijks een 15-tal driedaagse trainingen aan in open aanbod. Medewerkers vanuit alle directies en alle niveaus kunnen de opleiding volgen. De training begint met een e-learning waarbij de deelnemers de vier bouwstenen van Verbindende Communicatie leren kennen. In een interactieve, uitdagende tweedaagse ervaren de deelnemers de kracht van Verbindende Communicatie. Anderhalve maand later volgt een terugkomdag waarin ze focussen op het verder automatiseren en integreren van de vaardigheden van Verbindende Communicatie. De training wordt zowel in het Nederlands als in het Frans aangeboden. In en na de coronaperiode werden de trainingen (gedeeltelijk) online aangeboden.

Teams die er nood aan hebben kunnen een teamsessie op maat volgen om hun onderlinge communicatie en samenwerking te optimaliseren.

Resultaat

Colruyt blijft als geen andere organisatie weerbaar in een wereld van bikkelharde concurrentie. De fijne samenwerking tussen collega’s en diensten zorgt ervoor dat er in elke dienst snel en efficiënt gecommuniceerd wordt in functie van oplossingen. Voor moeilijke gesprekken geeft Verbindende Communicatie inspiratie. Het zorgt voor meer welbevinden bij de medewerkers en leidinggevenden. Efficiënte, hartelijke communicatie zorgt ervoor dat je meer kunt doen en hierdoor concurrentieel kunt blijven met andere spelers. Verbindende Communicatie is een blijver voor Colruyt.

Jef Colruyt | CEO

Bij Colruytgroup hechten we veel belang aan het vakmanschap van elke medewerker. Goed in je vel zitten en efficiënt communiceren is hierbij essentieel.

Onder de vele opleidingen die we het jaar door aanbieden is Verbindende Communicatie een sterkhouder die al meer dan 15 jaar inspiratie geeft. We volgden deze opleiding met het directieteam. Jaarlijks volgen zowel Franstalige als Nederlandstalige collega’s de opleiding Verbindende Communicatie in ons open opleidingsaanbod. Teams die er nood aan hebben volgen een training op maat.