Alkas binnenhuisarchitecten

Probleemstelling

De KMO Alkas (kasten- en keukenbouw) groeit van twee medewerkers naar een team van meer dan tien collega’s. Om projecten als team te kunnen realiseren is snelle, duidelijke en efficiënte communicatie nodig. De oprichter Luk Dehertefelt zoekt daarom naar een teambuilding en training om zijn team op een hoger niveau te laten functioneren.

Aanpak

Human Matters werkt een programma op maat uit. Verbindende Communicatie wordt vertaald naar de dagelijkse realiteit van stielmannen en administratieve medewerkers. De zaakvoerders volgen als eerste een training in Verbindende Communicatie om de vaardigheden zelf onder de knie te krijgen. Vervolgens komen alle medewerkers aan de beurt voor de training Verbindende Communicatie in combinatie met fysieke opdrachten om hun samenwerkvaardigheden te verfijnen. Na de introductietraining volgt er regelmatig een opfrissingsworkshop van een dag. De thema’s van deze dagen variëren van feedback geven en ontvangen tot het creatief problemen oplossen met Verbindende Communicatie.

Resultaat

Verbindende Communicatie geeft het team telkens een boost: medewerkers leren hoe ze de drie kernwaarden -kwaliteit, efficiëntie, arbeidsvreugde- vertalen naar concrete afspraken voor het werk van elke dag. De kwaliteit van de projecten blijft hoog. Bovendien ontwikkelde Alkas een extra pijler: naast het volledig plaatsen van hoogkwalitatieve kasten en keukens, kunnen klanten op maat gemaakte pakketten bestellen, die ze zelf kunnen monteren. De klant spaart de installatiekosten uit en Alkas kan hierdoor de aangekochte machines intensiever gebruiken.

Luk Dehertefeld | Zaakvoerder

Klappen met de mensen zorgt voor de beste kwaliteit!