Agoria

Probleemstelling

In 2000 schudde Agoria het oubollige imago van Fabrimetal al van zich af. De multisectorfederatie van de technologische industrie wil vanaf dan gezien worden als virtuele marktplaats, waar bedrijven kennis en nieuwe technologie verhandelen.

Om de dienstverlening naar de technologiesector verder te optimaliseren wil CEO Marc Lambotte Agoria een impuls geven om meer open, direct en efficiënt te communiceren.

Aanpak

Het directieteam volgt als eerste een driedaagse opleiding in verbindende communicatie. Hierdoor wordt een aantal ‘olifanten in de kamer’ benoemd, dé essentiële stap om enkele fundamentele afspraken te maken. De directie volgt ook een training in verbindende besluitvorming om de vergadercultuur een nieuw elan te geven.

Na de directie volgen alle collega’s een training in verbindende communicatie. De training wordt op maat gemaakt en aangeboden in het Nederlands en het Frans.
Bij de pensionering van de CEO Marc Lambotte investeert zijn opvolger Bart Steukers in het aanbieden van verdiepingssessies in verbindende communicatie en krijgen alle nieuwkomers de kans om de basistraining te volgen.

Resultaat

Agoria heeft op meerdere vlakken een schitterende uitstraling. De interne communicatie is snel en efficiënt. De modernste technologieën inspireren de leden om in te zetten op permanente groei en verbetering. Door verbindende communicatie hebben alle medewerkers een tool waarmee ze uitdagingen weten te vertalen naar originele, krachtige oplossingen.

Bart Steukers | CEO

Met technologie en verbinding tussen mensen creëren we de toekomst.