Wat gaat een ander hiervan denken?

Wat gaat de ander van me denken…?

Leestijd: 2 minuten; 397 woorden)

Wat een ander over me denkt, zit niet in de weg om in mijn kracht te staan.

We worden vaak geleid wat anderen denken. Of toch wat we denken dat ze denken. We doen dingen om in de gunst te komen. We willen kritiek vermijden. Op wat hoe we eruit zien. Op de mening die we hebben. Of we doen bepaalde dingen niet om schaamte te vermijden. Logisch, want ergens bijhoren is een basisbehoefte.

Door met je aandacht bij het mogelijke oordeel van de ander te zijn, heb je minder of geen contact met jezelf. Je mist connectie met je eigen missie. Met wat jij wil. Met jouw passie en dromen.

Verbindende Communicatie leert te luisteren naar onze interne stem. Wat voelen we? Wat denken we hierbij? Welke keuzes willen maken in functie van ons geluk? Goed zorgen voor jezelf werkt het beste als je rekening houdt met anderen.

Door vanuit je innerlijke kracht te communiceren, vergroot je je de impact op je omgeving. Uit de feedback van onze deelnemers en klanten leren we dat Verbindende Communicatie heel wat voordelen heeft:

  • Verhoogde productiviteit en samenwerking: wie zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd weet draagt graag bij tot een groter geheel.
  • Verbeterde relaties en conflictresolutie: zelfbewuste mensen gaan op een constructieve manier om met anderen. Ze reageren snel op conflicten door in dialoog naar oplossingen te vinden.
  • Betere klantenservice: wie tevreden is, neemt sneller initiatief om het klanten naar de zin te maken. Door de positieve instelling kunnen ze constructiever reageren op vragen van klanten. Ook als hun feedback kort en verwijtend geformuleerd is. Wie goed in zijn vel zit legt meer empathie aan de dag. Door hun empathie zorgen mensen zowel voor erkenning maar ook voor fundamentele oplossingen.
  • Innovatie en creativiteit: zelfzekere medewerkers nemen sneller risico’s en zorgen voor innovatie en creativiteit. Ze nemen initiatief in een snel veranderende wereld.
  • Verhoogde werknemersbetrokkenheid en -tevredenheid: Wanneer medewerkers zich gehoord en gerespecteerd voelen, zijn ze meer betrokken bij hun werk en voelen ze zich meer verbonden met de organisatie. Dit resulteert in een hogere werknemersbetrokkenheid en -tevredenheid, wat op zijn beurt de retentie van talent bevordert.

Het integreren van een houding van zelfverbinding en verbindende communicatie in organisaties brengt tal van voordelen met zich mee, van verbeterde relaties en samenwerking tot een verhoogde productiviteit en werknemersbetrokkenheid. Het creëert een cultuur waarin iedereen kan gedijen en bijdragen aan het succes van de organisatie.