Familiebedrijven

Ben jij aandeelhouder in een familiebedrijf, een vennoot of medebestuurder in een organisatie?

Als aandeelhouder van een familiebedrijf kan je er wellicht van meespreken dat de relatie tussen zakenpartners niet altijd zonder rimpels verloopt. Op sleutelmomenten zoals overdracht of overname kan dat tot spanningen en conflicten leiden. Misschien lig je ervan wakker.

Enderzijds zou je een leidershapscoaching kunnen gebruiken om verbindende communicatie als tool te leren inzetten, maar tegelijk zijn er juridische gevoeligheden om rekening mee te houden. Die unieke combinatie biedt Human Matters.

Dialoog vertaald naar juridische mogelijkheden

Elk bedrijf evolueert: een familiebedrijf zoekt opvolgers, de onderneming wordt verder uitgebouwd, het opgebouwde vermogen wordt verdeeld… Veranderingen vragen om aanpassingen, oplossingen, koerswijzigingen… Human Matters begeleidt en faciliteert de dialoog binnen familiebedrijven en andere vennootschappen om die veranderingen effectief aan te pakken.

In dit traject voorzien we ook juridisch advies van een juridische partner met een stevige reputatie. Meester Olivier De Keukelaere, specialist in vermogensplanning en ondernemingsfiscaliteit bij advocatenkantoor Cazimir, is jullie gids en helpt jullie stapsgewijs door het vennootschapsrecht.

Wat via dialoog ontstaat wordt in een helder juridisch equivalent verpakt.

Elke vennootschap is uniek. Daarom krijg je maatwerk. Volgende elementen kunnen aan bod komen:
• Je missie, visie en waarden helder krijgen als leidende principes voor de organisatie. Samen stellen we een charter op dat inspiratie geeft voor strategische keuzes.
• In een ‘Vademecum Besluitvorming’ leggen we de basisprincipes van de besluitvorming in jouw organisatie vast. Daardoor kunnen minderheidsaandeelhouders bindend advies geven voor cruciale beslissingen.
• Via de principes van Verbindende Communicatie zorg je ervoor dat elke vennoot de woorden vindt om op duidelijke manier de eigen belangen en behoeften uit te spreken.
• Ervoor zorgen dat een concreet probleem, een impasse, een breekpunt… vertaald wordt naar de best mogelijke oplossing voor alle betrokkenen.
• Het vastleggen van juridisch bindende afspraken in functie van de besluitvorming binnen de vennootschap.
• Thema’s en gevoeligheden voor de verdere ontwikkeling van de organisatie bespreken en aanpakken. Elk overleg wordt begeleid door een ervaren moderator.

Training verbindende besluitvorming

Wil je meer uit je meetings halen? Verbindende besluitvorming is dé methode om samen met je team de beste beslissingen te nemen in zo min mogelijk tijd.

Begeleiding authentiek leiderschap

Wil je als vennoot of bestuurder conflicten vermijden tijdens sleutelmomenten zoals een overname?
Ga dan voor leiderschapscoaching met of zonder juridische begeleiding.

Training feedback geven & ontvangen

Zie jij feedback als een geschenk, zodat je groeit? Feedback geven én ontvangen zijn twee vaardigheden. Gelukkig kan iedereen het leren.

Training verbindend coachen

Wil je jouw coaching aanpak naar het volgende niveau te brengen? Voeg dan de elementen van verbindende communicatie toe aan je rugzak met expertise, inspiratie en tools.

Interesse om de familiale banden weer te verbinden?

Sleutelmomenten zoals een overdracht of overname kunnen tot spanningen en conflicten leiden. Op zo’n moment zou je leiderschaps- en communicatie-coaching kunnen gebruiken. Tegelijkertijd zijn er vaak juridische gevoeligheden om rekening mee te houden. Die unieke combinatie bieden we met Human Matters.